De Daily Planet is de grootste Nederlandstalige krant op Internet en wordt dagelijks door circa 20.000 mensen gelezen. De Daily Planet doet verslag van nieuws en gebeurtenissen op Internet en wordt alom gezien als een van de beste informatiebronnen op het net. In december 1997 won de Daily Planet bij een door SmallZine georganiseerde verkiezing de titel `E-zine van het jaar`,

 Ter gelegenheid van het tweejarig bestaan van de Daily Planet op 19 juni 1997 heb ik een persoonlijk verhaal geschreven over het hoe en waarom van het e-zine.

 NEEM EEN GRATIS EMAIL-ABONNEMENT OP DE DAILY PLANET

 Stuur een email zonder subject naar LISTSERV@PI.NET met als tekst:

SUBSCRIBE DAILY_PLANET Voornaam Achternaam

 Het systeem stuurt dan ter controle een email terug waarin om bevestiging van de opdracht wordt gevraagd. Dit om te voorkomen dat anderen je ongewild abonneren. Op deze bevestiging geef je antwoord (reply) door alle tekst te verwijderen en op de eerste regel OK te zetten. Na het terugsturen word je toegevoegd aan het abonneebestand en ontvang je gratis en voor niks dagelijks van maandag tot en met vrijdag de Daily Planet.

 Als het niet werkt:

 Soms gaat de aanmelding mis omdat er sprake is van een zogeheten email-alias. Wie na de aanmelding geen verzoek om bevestiging ontvangt doet er goed aan eerst een mailtje aan zichzelf te sturen en bij ontvangst te controleren wat er bij From: staat. Dat is je echte email-adres dat gebruikt moet worden bij het abonnement. Als het dan allemaal nog niet werkt kan je een wanhopige bericht sturen aan aankondiging@pi.net met het verzoek geabonneerd te worden. Wel even voor- en achternaam vermelden.

 Wie geen flauw idee heeft wat de Daily Planet is kan een kijkje nemen op de homepage van Planet Internet waar altijd de jongste editie te vinden is.


Wat anderen zeggen over de Daily Planet:

SmallZine: Door het grote aantal lezers is de Daily Planet ook vrij invloedrijk. Websites die in de Daily Planet worden genoemd, kunnen rekenen op een forse toename van de bezoekersaantallen. Daarnaast is de Daily Planet voor veel andere media het ideale overschrijfblad.

Webbedingetjes: Het is voor mij een raadsel hoe slechts een persoon, in dit geval Francisco van Jole, iedere dag weer een nieuwsbrief uit de computer kan stampen dat nog inhoud heeft ook.

De Achterkrant: Een goede, leuke bron voor veel zaken betreffende het Internet is te vinden in de "Daily Planet". Dit is een gratis uitgave van Planet Internet onder redactie van Francisco van Jole. De "Daily Planet" komt iedere middag uit en wordt verspreid via e-mail.

Reactie van zo maar een lezer: Je doet steeds weer je uiterste best om anderen in discrediet te brengen. Dit soort gekleurde info van jouw hand begint zo langsamerhand de keel uit te hangen. (...) Je lezers zitten echt niet verlegen om deze roddelbladen jounalistiek. Ik in ieder geval niet. Dit ei wilde ik al een tijdje kwijt. Reply heeft geen zin (ik ga er in ieder geval niet op in).  

TELEAC: Wij raden u van harte aan om één van uw eerste e-mailtjes te gebruiken om u te abonneren op de Daily Planet. Dat is niet alleen de naam van de krant waar Superman Clark Kent voor werkt, maar bovendien een superkrant voor iedereen die niets wil missen van het leven op Internet. Internet-journalist Fransisco van Jole doet in Daily Planet verslag uit de digitale wereld.

Dagblad De Stem: Die Daily Planet is een aanradertje voor iedereen die in de laatste nieuwtjes over Internet geïnteresseerd is.

Ellen Kalee: Ik stuitte toevallig op het bestaan van deze discussiegroep dankzij de Daily Planet.

Tele-PC: De berichtgeving in de Daily Planet was voor BUMA al voldoende om niet in discussie te willen met Francisco van Jole van PI tijdens het TROS-programma Online.

eZONE: Dat redacteur Francisco van Jole van de Daily Planet boven op het nieuws zit, bewijst hij in de uitgave van 8 januari. Op de website van Netscape wordt het nog niet aangekondigd, maar de Daily Planet wist al te melden dat versie 2.0b5 uit is.

N@T: Bijzonder de moeite waard is de Daily Planet, een Nederlandstalige elektronische nieuwsbrief met nieuws uit de nieuwsgroepen en het web.

Computer!Totaal:  Wij zijn vooral geïnteresseerd in de Daily Planet, met dagelijks nieuws over Internet.

WWW-PRIVE: Auk en Draak stonden in de Daily Planet. Je weet wel, dat zielige Van Jole frutseltje op Planet Internet.


Home